AFV-56: Huipputehokkuutta B2-formaatissa.

Täysin optimoitu alistimesta luovutukseen: Uusi taittokonesarja AFV-56 takaa huippuluokan tarkkuuden ja taloudellisuuden.

Horizonin AFV-56-sarjan uusin taittokonesukupolvi tarjoaa vieläkin korkeamman automaatioasteen ja parantaa painatuksen jälkikäsittelyn tarkkuutta ja taloudellisuutta. Eri malliversiot saa mukautettua muuttuneisiin vaatimuksiin nopeasti, kuntoonlaittoajat ovat lyhyet, vaikka työt vaihtuisivat usein, ja koneiden käyttö on helppoa.

Kaikissa sarjan AFV-56 taittokoneissa on integroitu Score-Navigator, jonka Horizon esitteli ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten lääkepakkausselosteiden työstämistä varten. Nuuttaustyökalut saa asetettua täsmällisesti yhdellä ainoalla napin painalluksella, vaikka kyseessä olisi kuinka monimutkainen taittotapa tahansa. Automaattisäätöisten vasteiden, sivunohjainten ja taittotelojen lisäksi Score-Navigator säätää ristitaittoon tarvittavat nuuttaustyökalut automaattisesti. Tarvittavat nuuttaukset lasketaan tarkasti halutun taittotavan mukaisesti, ja tarvittavat työkalut asetetaan millimetrin kymmenesosan tarkkuudella. Jos taittopituuksia täytyy korjata tuotannon aikana, Score-Navigator laskee asetukset automaattisesti uudelleen.

Myös alistusta on optimoitu entisestään: kohdistukseen käytetään nyt uutta imuhihnaa. Jo paperinmittauksen yhteydessä imu säädetään optimaaliseksi paperin neliöpainolle. Asetuksia voidaan säätää aina yksilöllisesti, ne voidaan tallentaa toistuvia tilauksia varten ja hakea tarvittaessa muistista näyttöön – muistipaikkoja on käytettävissä 1 000. Erittäin helppo käytettävyys ja huippuluokan tuotantovarmuus taataan tämän lisäksi nyt vakiovarusteina integroiduilla, monikertaisten taittojen, vinotaittojen ja sivuohjainten automaattisella korjauksella. AFV-56-taittokoneiden käyttöä helpottaa myös tuttu TOUCH&WORK-tekniikka.

AFV-56-sarja koostuu moduuleista, mikä mahdollistaa eri ominaisuuksien yksilöllisen yhdistelyn. Näin Horizon-taittokoneiden uusin sukupolvi mukautuu täydellisesti yrityksen vaatimuksiin niin ensiasetuksia tehtäessä kuin järjestelmää myöhemmin laajennettaessakin. Asiakas voi siis valita omien tarpeidensa mukaan neljästä kuuteen taittotaskua toisessa taittoyksikössä sekä eri automaatioasteita. Kaikissa taittotaskuissa on vakiona täyspituiset vasteet ja ohjauslevyt, mikä takaa sen, että taittotuotteisiin ei jää jälkiä edes nopeudella 270 metriä minuutissa. Lisäksi toisen taittoyksikön ohjauspöydän viistorullat parantavat taittoarkin kohdistamista tuntuvasti ja tehostavat siten tuotantoa merkittävästi. Melutaso on vain 80 dB, joten AFV-56-sarja on viimeisimpien melusuoja-asetusten mukainen.

Koneiden automaatioaste vaihtelee puoliautomaattisesta (AFV-56XA) täysautomaattiseen, joka sisältää myös telapuristusten automaattisen säädön (AFV-56XF) ja aina malliin AFV-56XDF, jota käytetään in-line tuotannossa. Viimeksi mainittu mahdollistaa Dynamic Fold -tekniikalla tyhjien sivujen minimoinnin jatkuvassa tuotannossa, sillä 8- ja 12-sivuisia ja 12- ja 16-sivuisia arkkeja taitetaan vauhdissa yhtä sujuvasti.

Näiden teknisten uudistusten ansiosta sarjan AFV-56 taittokoneet täyttävät joka suhteessa markkinoiden nykyvaatimukset niin tehokkuuden, ergonomian kuin taloudellisuudenkin osalta.

Kuva:
Score-Navigator: Nuuttaustyökalut saa asetettua täsmällisesti yhdellä ainoalla napin painalluksella, vaikka kyseessä olisi kuinka monimutkainen taittotapa tahansa.

Maaliskuu 2018