FINISHING FIRST 2017 esitteli vierailijoille innostavia ja lupaavia toimintamalleja.

Noin 200 saksalaista ja ulkomaalaista vierailijaa osallistui tämänvuotiseen FINISHING FIRST -tapahtumaan Horizon Academyssa, missä he tutustuivat alan ajankohtaisiin trendeihin ja ratkaisuihin, joilla painatuksen jälkikäsittely voidaan muuntaa automaattiseksi. Alan ainutlaatuiseen tapahtumaan tuli asiakkaita Saksasta ja Itävallasta, mutta paikalla oli myös alan ammattilaisia Pohjoismaista sekä liikkeenharjoittajia Itä-Euroopan markkina-alueilta.

FINISHING FIRST 2017 -tapahtuman painopisteenä oli esitellä yli 20 ajankohtaista ratkaisua siihen, miten erityyppisiä painotuotteita voidaan käsitellä tehokkaasti eri määrissä aina ensipainoksesta teolliseen tuotantoon saakka. Horizon esitteli vaihtuvan tiedon kirjojen, esitteiden ja suoramarkkinointituotteiden digitaalisia rullasovelluksia yhteistyössä Hunkelerin ja digitaalisten painokoneiden valmistajan Canonin sekä paperinvalmistajan Crown van Gelderin kanssa. Yksi tapahtuman kohokohdista oli muun muassa Horizonin BQ-sarjan uusi lippulaiva, BQ-480. Sen integroitu automaattinen laskentajärjestelmä nopeuttaa vaihtuvan tiedon kirjatuotantoa, jossa käytetään EVA- tai PUR-sidontaa. Lisäksi se mahdollistaa nopean formaatin vaihdon ilman manuaalisen säätämisen tarvetta. Kävijät pitivät erityisesti esityksestä, joka käsitteli erilaisten tuotantokonseptien liimasidossovelluksia.

Lisäksi he pääsivät toteamaan ensi kertaa Horizon FoldLiner -järjestelmän tehokkuuden. Se koostuu taittokoneesta, tornikeräilijöistä ja sarjanitomakoneesta, ja se on suunniteltu erityisesti satulanidottujen esitteiden ja vaihtuvan tiedon esitteiden tehokkaaseen tuotantoon suoraan taitetuista- ja leikatuista arkeista. Kävijöitä kiinnosti suuresti myös StitchLiner Mark III, joka esiteltiin ensi kertaa FINISHING FIRST 2016 -tapahtuman aikana. Tähän mennessä jo maailmanlaajuisesti yli sata asiakasta on tilannut SL-MK III:n.

Horizon Academyn ohjelma sisälsi ajankohtaisten tuotteiden ja tehokkaiden ratkaisujen esittelyä sekä nimekkäiden graafisen alan edustajien pitämiä esitelmiä. Puhujat esittelivät erilaisia tapoja, joiden avulla alan toimijat pystyvät valmistautumaan tulevaan kehitykseen. Tällöin tuli selväksi, että vakiomalliset ratkaisut ovat jäämässä taka-alalle, kun taas yksilöllisesti räätälöidyt järjestelmät ovat sitäkin tärkeämpiä. Tästä saatiin useita esimerkkejä painoalan eri osa-alueilta: Onlineprinters GmbH:n (diedruckerei.de) Patrick Piecha esitteli online-painatuksen erityisiä prosesseja ja dynamiikkaa, kun taas LaserTryk.dk:n Esben Mols Kabell käsitteli sitä, mitä mahdollisuuksia verkkomarkkinointikanavat tarjoavat painoalalle. Tämän lisäksi Hunkeler AG:n Hans Gut puhui digitaalisen painon ja jatkokäsittelyn ajankohtaisista trendeistä.

"Saimme paljon myönteistä palautetta monilta kävijöiltä jo tapahtuman aikana", Horizon GmbH:n toimitusjohtaja Norbert Wienck sanoo ilahtuneena FINISHING FIRST 2017 -tapahtuman menestyksestä. Wienck jatkaa: "Horizonin uutena toimitusjohtajana pystyin suoraan tutustumaan asiakkaiden erilaisiin vaatimuksiin ja tarpeisiin, ja sain arvokkaita ideoita omaa työtäni varten. Jälleen kerran sain todeta, miten tärkeää Horizonin ja sen asiakkaiden välisen kumppanuuden vaaliminen on."

Lokakuu 2017