FINISHING FIRST 2018: Verkotetut järjestelmät tehostavat jälkikäsittelyä.

Painoalan yrittäjät kaikkialta Euroopasta kokoontuvat kolmatta kertaa FINISHING FIRST 2018 -tapahtumaan tutustumaan käytännönläheisiin, jälkikäsittelyä tehostaviin ratkaisuihin ja uusiin lähtökohtiin digitaali- ja offset-tuotannon liiketoimintamalleille. Horizon Academyn Hampurin lähellä Quickbornissa 18.–20. syyskuuta 2018 pidettävä alan tapahtuma keskittyy verkottamiseen ja automatisointiin, joihin päästään tutustumaan nimekkäiden esiintyjien esitelmien sekä monipuolisten tuote-esittelyjen kautta.

FINISHING FIRST on hyvin lyhyessä ajassa vakiinnuttanut asemansa verkostoitumistapahtumana, jolla on todella paljon annettavaa alalle”, Horizon GmbH:n markkinointipäällikkö Birgit Wienck sanoo. Tänä vuonna Horizon on saanut entistä enemmän tiedusteluja painoteollisuutta edustavilta asiakkailta ja liikekumppaneilta, jotka haluavat kurkistaa jälkikäsittelyn kulisseihin ja tutustua uusimpiin trendeihin ja tekniikoihin. ”Viime vuonna osallistujat olivat innoissaan saksalaisten ja eurooppalaisten liiketoimintamallien ja tuotantokonseptien esittelyistä”, Birgit Wienck toteaa. Niinpä FINISHING FIRST -tapahtuman menestyksekästä konseptia jatketaan.

Esitelmöitsijöiksi FINISHING FIRST 2018 -tapahtumaan Horizon Academy on saanut muiden muassa göttingeniläisen painotalo Hubert & Co GmbH:n toimitusjohtaja Ramona Weiß-Weberin. Hubert & Co on erikoistunut kirjatuotantoon jo 112 vuoden ajan, ja esitelmässään FINISHING FIRST -tapahtumassa Weiß-Weber keskittyy aiheeseen ”Rullaako digitaalinen kirjatuotanto? – Tosi kirjaihmisiä digityttää”. Konkreettisten käytännön esimerkkien vastapainoksi Quadient Germany GmbH:n marketing specialist Mina Smolej tarjoaa näkymiä eri alojen rajat ylittävään asiakaselämyksen optimointiin. Quickbornissa konsulttiyrityksen edustajan aiheena on ”Tulevaisuuden kommunikaatio – Askel digitaaliseen maailmaan”. Lisäksi esitelmäohjelma sisältää taustatietoa automatisoinnin eduista jälkikäsittelyssä, ja Horizonin myyntipäällikkö Marisa Dütsch tarkastelee tapahtuman järjestäjän näkökulmasta aihetta ”Painatuksen jälkikäsittelyn uusi rooli”.

Monenlaista yhteistyötä ja monia teknisiä kohokohtia.

Verkotettujen järjestelmien kasvavan merkityksen huomaa tekniikasta, mutta se kuvastuu myös suuressa yhteistyöhalukuudessa alan sisällä. Siitä kertoo sekin, että Horizon Academy on saanut FINISHING FIRST 2018 -tapahtumaan jälleen mukaan nimekkäitä yhteistyöyrityksiä kuten Fujifilm, HP, Canon, Ricoh, Xerox, Crown van Gelder, Ultimate TechnoGraphics, Screen ja Hunkeler. Esimerkkinä onnistuneesta yhteistyöstä Horizon ja Hunkeler esittelevät muunneltavasti taiteltavien mainoslehtisten tuotantoa paikan päällä – tämä rullamustesuihku-sovellus on kiinnostava ratkaisu etenkin suoramarkkinointiin. Muita FINISHING FIRST 2018 -tapahtuman teknisiä kohokohtia on täysautomaattisen kirjansidontalinjan uusi versio, jossa käytetään suurteho-liimasidontakonetta BQ-480.

Keskikokoisille painoksille ja teolliseen tuotantoon kehitetyn 9-leukaisen liimasidontakoneen SB-09V jälkeen 4-leukainen järjestelmä on suunniteltu erityisesti usein vaihtuvien pienpainosten ja jopa yksittäisten kirjojen tehokkaaseen tuotantoon. Vahvuutensa offset-jälkikäsittelyssä Horizon osoittaa esittelemällä moduuleista koostuvan liimasidontalinjan CABS 4000S. Tässä segmentissä Horizon voi todeta kysynnän kasvaneen viime aikoina tuntuvasti kaikilla markkina-alueilla, ja tänä vuonna yritys on ehtinyt sijoittaa jo kaksi CABS 6000-kirjansidontalinjaa Pohjoismaihin – 17 leualla ja 6000 kirjan tuntinopeudella se on valikoiman suorituskykyisin järjestelmä.

Markkinajohtajan asema yhä vankempi.

Menestyksekkään kehityksensä markkinajohtajana painatuksen jälkikäsittelyn alalla Horizon osoitti viimeksi painoalan IGAS-messuilla Japanissa. Yhteistyössä kaikkien nimekkäiden digitaalipainoa tarjoavien yritysten kanssa Horizon esitteli messuvieraille yli 1600 m²:n alueella Smart Factory -älytehdasvisiotaan livenä. Myös Euroopan-markkinoilla Horizon painottaa digitaalisia prosesseja sekä vahvistuvaa yhteistyötä kaikkien eri tuotantovaiheisiin osallistuvien valmistajien kanssa. Toukokuussa Horizon GmbH:n toimitusjohtajana aloittanut Yoshihiro Oe toteaa: ”Loistava palvelu ja tiivis yhteistyö asiakkaiden ja partneriyritysten kanssa ovat yritysfilosofiamme tärkeimpiä elementtejä. Suuri kiinnostus FINISHING FIRST -tapahtumaa kohtaan osoittaa, että olemme siinä suhteessa edelleenkin oikeilla jäljillä.”

Ilmoittautuminen: www.finishing-first.de/en.html
Ilmoittautuminen päättyy 7. syyskuuta 2018.

Elokuu 2018