Hunkeler Innovationdays 2017: Horizon vakuuttaa ammattilaisyleisön innovaatioilla.

Noin 6 000 messuvierasta yli 50 maasta kokoontui helmikuussa Luzerniin Hunkeler Innovationdays -messuille. Horizon esitteli innovatiivista tekniikkaa verkottuneeseen ja automatisoituun digipainotuotantoon: kaksi Smart Binding -järjestelmää muunneltavaan kirjanvalmistukseen sekä uuden StitchLiner Mark III -järjestelmän. Ammattilaisyleisön erittäin positiivinen palaute ja messuilla käydyt lukuisat intensiiviset keskustelut tekivät Hunkeler Innovationdays -messuista Horizonin kannalta täyden menestyksen.

Painotuotteiden jälkikäsittelyn markkinajohtaja Horizon esitteli Luzernissa Hunkeler Innovationdays -messuilla (20.–23. helmikuuta) kaksi digitaalista kirjantuotantorataa, joilla integroidun työprosessin koko potentiaalia demonstroitiin livenä. Tämän lisäksi messuvieraat saivat kokea StitchLiner Mark III -järjestelmän tuotantokäytössä: satulanidottujen esitteiden valmistuksen uusi lippulaiva ihastutti ammattilaisyleisöä ainutkertaisella automaatioasteellaan ja entistäkin lyhyemmillä varusteluajoilla.

"Onnittelemme monivuotista yhteistyökumppaniamme Hunkeleria suurenmoisesta ja dynaamisesta tapahtumasta. Hunkeler Innovationdays -messuista on kehittynyt tärkeä kohtauspaikka kansainväliselle digipainoalalle," sanoo Horizon GmbH:n toimitusjohtaja Rainer Börgerding. "Valitsemalla painopisteikseen painotuotteiden jälkikäsittelyn automatisoinnin ja integroinnin Horizonin onnistui vastata täysin ammattilaisyleisön tämänhetkiseen kiinnostukseen, minkä seurauksena käytiin monia intensiivisiä keskusteluja. Odotamme innolla, että pääsemme jatkamaan tätä vuoropuhelua myös Hunkeler Innovationdays 2019 -messuilla."

Katkeamattomat ja automatisoidut työprosessit ovat nykyisin edellytys sille, että kirjojen valmistus ensipainoksesta teolliseen tuotantoon on taloudellisesti kannattavaa. Siitä syystä Horizon esitteli Hunkeler Innovationdays -messuilla Smart Binding -järjestelmiä, jotka mahdollistavat erilaisten kirjojen pienten ja suurten painosten tehokkaan ja korkealaatuisen tuotannon– ja avaavat siten ovet On Demand- ja Just in Time -tarjonnalle, jota markkinoilla vaaditaan yhä voimakkaammin.

Kohokohta: Inline-kirjatuotanto yhdessä Hunkelerin kanssa.

Yksi Hunkeler Innovationdays -messujen kohokohdista oli Horizonin ja Hunkelerin suunnittelema Smart Binding -järjestelmä, joka asettaa uusia mittapuita yksittäisten kirjojen ja pienpainoserien taloudellisesti kannattavalle, täysin automaattiselle tuotannolle. Koska kaikki tuotantoparametrit asetetaan automaattisesti, yhdessä tunnissa pystytään valmistamaan noin 800 erilaista, korkealaatuista kirjaa.

Hunkeler-kirjantuotantolinjalla tehdyn aukirullauksen, aurataiton, leikkauksen ja pinoamisen jälkeen seuraa esiliimattujen kirjablokkien inline-luovutus uudelle, täysautomaattiselle Horizon Bookblock Feeder -laitteelle, joka välittää ne edelleen nelipihtiseen BQ-480-liimasidontakoneeseen. Horizon on uudistanut BQ-480-mallin perusteellisesti ja varustanut sen voimakkaammilla askelmoottoreilla, joten jyrsin, sivuliimaus, puristus ja nuuttaus säätyvät nyt selvästi nopeammin. Erilaisten kirjojen tuotannossa BQ-480-mallin teho on lähes kaksinkertainen edeltäviin järjestelmiin verrattuna. Liimasidonnan jälkeen jokainen kirja leikataan haluttuun muotoon kolmiteräisellä HT-1000V-automaatilla.

Smart Binding teolliseen tuotantoon.

Hunkelerin ja Horizonin yhteistuotannon lisäksi Horizon esitteli toisenkin Smart Binding -järjestelmän, teolliseen tuotantoon tarkoitetun yhdeksänpihtisen liimasidontakoneen. Tässä suurtehoratkaisussa aukirullaus, arkkien erittely, taittaminen, kirjablokinmuodostus, liimasidonta ja leikkaaminen on integroitu yhdeksi täysin automatisoiduksi ja katkeamattomaksi tuotantoprosessiksi.

Jokainen kirja voidaan tuottaa yksilöllisin mitoin ja formaatein, sillä kaikki sidonta- ja leikkuuprosessit ovat täysin muunneltavissa. Viivakoodien ja merkkien lukijalla varustettu työn jäljitysjärjestelmä takaa muuntuvien tuotantovaiheiden kattavan valvonnan. Se mahdollistaa tuottavan ja taloudellisen On Demand -valmistuksen, jossa korkea laatu ja nopeus pysyvät vakaina.

StitchLiner Mark III vakuuttaa ammattiyleisön.

Messuvieraat kaikkialta maailmasta tarttuivat myös tilaisuuteen tutustua uuteen StitchLiner Mark III -malliin livenä. Horizonin yhteistyökumppani Xerox esitteli omalla messuosastollaan satulanidottujen esitteiden tuotantoa vaakaformaatit mukaan lukien käyttäen peräkkäin painettujen digiarkkien HOF-400-suurtehoalistajaa. StitchLiner Mark III mahdollistaa järjestelmän täysin automaattisen säätymisen kyseessä olevaa formaattia ja esitteen paksuutta vastaavaksi nuuttaus-, taitto-, nidonta- ja leikkaustöissä. Tämän ratkaisun jakelu alkaa toukokuussa 2017.

"StitchLiner Mark III osoittautui Luzernissa todelliseksi vetonaulaksi, kuten se oli tehnyt jo omassa FINISHING FIRST -tapahtumassamme. Sen saama vastakaiku oli yksimielistä: StitchLiner Mark III -mallin automaatioaste on markkinoilla ainutkertainen," sanoo Rainer Börgerding. "Sen varusteluaikoja on lyhennetty merkittävästi entisestään, ja se tarjoaa erinomaisen laadun jatkuvassa käytössä, joten StitchLiner Mark III vakuutti ammattilaisyleisön, minkä huomaa myös erittäin hyvin käynnistyneestä myynnistä."

Maaliskuu 2017