End-to-end-verkotus.
"Horizonin tuotteet ovat jo nyt hyvin pitkälle automatisoituja. Mutta se yksin ei vielä riitä. Tehokas, integroitu työnkulku tilauksen käsittelystä valmiin tuotteen lähettämiseen käy yhä tärkeämmäksi,” sanoo Yoshihiro Oe, Horizon GmbH:n toimitusjohtaja. ”Mutta end-to-end-verkotusta ei yksikään yritys pysty luomaan yksin. Älykkäiden prosessien kehittämiseen tarvitaan painoteollisuuden järjestelmävalmistajien yhteistyötä. Siinä astuu kuvaan Smart Factory."
Tapahtuman alkuunpanijoina on Japanin johtavista järjestelmävalmistajista koostuva työryhmä, joka haluaa edistää älytehdaskonseptia painoteollisuudessa. Siksi tilaisuudesta oli turha etsiä yksittäisten toimittajien osastoja. Se sijaan koko messualueella oli liitetty yhteisiä tuotantolinjoja toisiinsa digitaalisen verkon kautta. Täysin automaattisen älytehtaan toimintaa havainnollistettiin integroimalla lisäksi automaattitrukkeihin (vihivaunu, AGV) perustuva automaattinen kuljetusjärjestelmä sekä alistukseen ja pinoamiseen käytettäviä robotteja.
Teknisiä kohokohtia.
Smart Factory -auditoriossa kansainväliset käyttäjät kertoivat useita kertoja päivässä pidetyissä ohjelmapuheissa ja esitelmissä, millaisia haasteita he kohtaavat ja millaisia ratkaisuja niihin löydetään.
Tapahtuman ytimen muodostivat kymmenen täysautomaattista kirja- ja esitetuotannon ratkaisua ensipainoksesta aina teolliseen tuotantoon. Täysautomaattisten rullasovellusten ohella Horizon esitteli muun muassa digitaalipainettujen yksittäisasrkkien inline-jälkikäsittelyä SmartSlitterillä. Lisäksi kävijöitä kiinnosti valokuvakirjojen tuotanto SmartStackerilla, joka on nyt ensi kertaa yhdistetty automaattiseen liimasidontalinjaan inline: digipainetut B2-arkit leikataan SmartStackerissa automatisoidusti yksittäisiksi osiksi, kerätään, pinotaan, syötetään irtolehtialistimen kautta BQ-480-liimasidontakoneeseen ja leikataan lopuksi täysautomaattisella HT-1000V-kolmiteräleikkurilla.
Esimakua drupa-messuista.
Vielä yksi kohokohta oli iCE Link -ohjelmiston esittely. Pilvipalveluun perustuva tuotannon tehokas verkottaminen (IoT, esineiden internet) mahdollistaa JDF-työnkulun avulla henkilökunnan ja koneiden käytön optimoinnin sekä järjestelmän tilan valvonnan tosiajassa. Ohjelmisto lanseerataan markkinoille virallisesti drupa 2020 -messuilla.
Ensi-iltansa sai myös iCE Trimmer HT-300 – uuden iCE-mallisarjan ensimmäinen kone. Pienten painosten leikkauskone voidaan yhdistää kaikkiin Horizonin liimasidontakoneisiin, ja se mahdollistaa myös lievekantisten kirjablokkien työstämisen. HT-300 on saatavilla vuoden 2020 toisesta vuosineljänneksestä alkaen.
"Think Smart Factory -tapahtuman tavoitteena oli luoda alusta alan sisäiselle ajatustenvaihdolle ja intensiiviselle keskustelulle end-to-end-verkotuksesta. Kävijöiden reaktiot tapahtuman kuluessa vahvistavat sen, että näin suuntautumalla noudatamme oikeaa strategiaa ja nostamme esiin todellisen tarpeen, joka markkinoilla on olemassa. Lukuisista asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa käymistämme keskusteluista olemme lisäksi saaneet arvokkaita impulsseja esittelyyn drupa-messuilla," Yoshihiro Oe tiivistää.
Joulukuu 2019