Think Smart Factory 2019: Koe tulevaisuus.

11.–13. marraskuuta Kiotossa, Japanissa, pidetään ensimmäinen Think Smart Factory -tapahtuma. Tämän kansainvälisen tapahtuman kohderyhmä ovat tulevaisuuteen suuntautuneet painopalvelujen tarjoajat, jotka haluavat automatisoida prosessinsa kokonaan.

TSF19-tapahtuman alkuunpanijoina on Japanin johtavista järjestelmävalmistajista koostuva työryhmä, joka haluaa edistää Smart Factory -konseptia painoteollisuudessa. Työryhmään kuuluvat Canon, Fujifilm, goof, Horizon, HP, JSpirits, Konica Minolta, Resologic, Ricoh, Screen ja Value Machine. Tapahtuman järjestää Horizon International Inc. Miyako-messuilla Kiotossa.

Smart Factory -konsepti.

Esineiden internet (IoT, Internet of Things) on levinnyt elämäämme laajalti. Monet esineet ovat jo yhteydessä toisiinsa verkossa sekä vaihtavat automaattisesti tietoja keskenään. Painoteollisuus ei ole tässä poikkeus, ja IoT on merkittävässä roolissa päivittäisessä toiminnassa. Tavoitteena on löytää ratkaisuja, jotka eivät vain säästä työtä automatisaation avulla, vaan yhdistävät sen lisäksi yksittäisiä järjestelmiä verkkoihin.

Yhdeksän markkinajohtajayritystä tapasivat ensimmäisen kerran Horizonin messuständillä Smart Factory -alueella IGAS 2018 -messuilla, jotka ovat Japanin painoteollisuuden tärkeimmät messut. Alan innovaattorit jakoivat siellä tietoa pääpuhujina ja pitivät esitelmiä messuvieraille sekä saivat tästä hyvää palautetta. Tämä onnistunut konsepti johti ajatukseen luoda Kiotoon Think Smart Factory 2019 -messut ja oma tapahtuma verkkopainotuotannolle tukemaan painoteollisuuden menestystä tulevaisuudessa. TSF19-työtyhmän lisäksi tapahtumaa tukevat myös innovatiiviset käyttäjät.

Kokonaan automatisoitu workflow.

TSF19-tapahtumassa jokainen hallin järjestelmä liittyy digitaaliseen workflow’hun. Automaattinen kuljetusjärjestelmä sekä robotit pinoamista ja pinosta purkamista varten integroidaan esittelemään täysin automaattista Smart Factory -toimintaa.

Alalla, joka on 4 000 m2, demonstroidaan täysin automaattinen workflow valmiin tuotteen kuljettamiseen asti. Horizonin ratkaisuja käytetään loppukäsittelyssä, ja ne ovat käytössä toimeksiannon käsittelystä aina toimitukseen saakka. Keskipisteessä ovat digitaaliset teknologiat, jotka takaavat korkean automatisointitason ja samanaikaisesti korkean prosessi- ja tuotelaadun.

Yhteinen esitys.

Smart Factory -auditoriossa kansainväliset käyttäjät kertovat päivittäin useita kertoja ohjelmapuheissa ja esitelmissä vaatimuksistaan ja ratkaisuistaan.

Tällä hetkellä kymmenen tarjoajaa osallistuvat TSF19 -tapahtumaan, näiden joukossa ovat Canon, Fujifilm, goof, Horizon, HP, JSpirits, Konica Minolta, Resologic, Ricoh ja Screen. Käyttäjäpuolella osallistujina ovat Nissha Printing Communications ja New Book. Messujen konsepti on ainutlaatuinen. Muutamia messuständejä, jotka ovat messuilla muutoin yleisiä, ei nähdä Kiotossa. Sen sijaan osallistuvat yritykset rakentavat koko alueella yhdessä tuotantolinjoja demonstroidakseen vierailijoille Smart Factorya livenä.

Lisätietoja löytyy pian osoitteesta https://thinksmartfactory.com.

Heinäkuu 2019