VAC-L600H: Keräilyä, jossa on särmää.

Vuonna 2016 markkinoille lanseerattu Mark III -malli on Horizonin StitchLiner-tuoteperheen kolmas sukupolvi. Teolliseen tuotantoon suunniteltu, muunneltava sarjanitomalinja on esittelystään saakka ollut suunnannäyttäjä esitetuotannon tarkkuuden ja automatisoinnin suhteen. Nyt japanilainen jälkikäsittelyosaaja on uudistanut myös keräilijän, jolla arkit syötetään sarjanitojalle. Uusi VAC-L600H syöttää hankalatkin paperit ja arkkikoot virheettömästi pinosta, sillä jokaisessa asemassa on yksilöllinen ilmansyöttö.

Vuonna 1989, täsmälleen 30 vuotta sitten, Horizon toi markkinoille ensimmäisen pystymallisen tornikeräilijän. Painotalojen ja kirjasitomoiden vaatimusten muuttuessa VAC-torni sarjaa on kehitetty sittemmin jatkuvasti edelleen, ja sitä on räätälöity eri tehtäviin. Tuotteen 30-vuotisjuhlavuotena Horizon esittelee uusimman mallin, VAC-L600H tornin, jossa sekä tuottavuutta että ergonomiaa on parannettu tuntuvasti, mikä ilahduttaa varmasti niin yrittäjää kuin koneen käyttäjääkin.

Modulaarisesti laajennettavissa.

VAC-L600H-mallissa on kuusi syöttöasemaa, joihin mahtuvat jopa 610 mm pitkät arkit. Näin ollen tämä uusi keräilytorni on täydellinen lisä StitchLiner Mark III -malliin, kun halutaan tuottaa myös A4-koon vaakaesitteitä. Moduuleista koostuvaan järjestelmään voidaan asentaa enintään kuusi tornia, joissa kussakin tornissa on kuusi asemaa. Näin on mahdollista tuottaa jopa 144-sivuisia esitteitä. Asemien ergonomiaa on optimoitu, jotta pitkienkin arkkien lisääminen sujuu varmasti ja helposti. Lisäksi käyttömukavuutta parantaa tuntuvasti alentunut melutaso. Käyttökustannuskehitykseen vaikuttaa myönteisesti energiankulutus, joka on 1,6 kWh per torni ja siten 30 % edeltäjämalleja vähäisempi.

Optimoitu ilmansyöttö.

Uuden mallin keskeinen etu on asemien ilmanohjauksessa. Yksilöllinen ja optimoitu ilmansyöttö jokaiselle asemalle kahdesta asemakohtaisesta puhaltimesta ja luotettava imurumpualistin takaavat varman arkkien syötön. Tupla-arkin syötön esto, nopeus, imu- ja puhallusilma voidaan säätää yksilöllisesti, mikä mahdollistaa myös haastavien paperien ja arkkikokojen käsittelyn.

Äärimmäistä tehoa teolliseen tuotantoon.

Keräilykäytössä VAC-L600H pystyy työstämään jopa 9 900 settiä tunnissa. Kun tornit yhdistetään esimerkiksi StitchLiner Mark III linjaan, on järjestelmällä mahdollista tuottaa jopa 6 000 pystysuuntaista A4-esitettä tai 5 300 vaakasuuntaista A4-esitettä tunnissa. Järjestelmän todellisen nonstop-käytön mahdollistaa integroitu kaksoissykliohjelma. Jos tuotteeseen tarvitaan vain puolet asemista, voidaan loput asemista ladata järjestelmää pysäyttämättä. Ennen kuin ensimmäisen osion asemat tyhjenee, Touch&Work-ohjaus vaihtaa automaattisesti toiseen osioon. VAC-L600H-malli pystyy syöttämään valinnan mukaan oikealle tai vasemmalle. Näin oikealle puolelle voidaan asentaa stakkeri ja vasemmalle sarjanidontalinja, jotta samanaikaisesti voidaan käsitellä kahta eri tilausta ilman, että linjan kokoonpanoa tarvitsee muuttaa.

Integroitu digitaalitoiminto tekee VAC-L600H-mallista myös digitaalialistimen. Kaikista kuudesta asemasta voidaan näin ollen syöttää arkit peräkkäin settijärjestyksessä ja työstää niistä nippuja tai esitteitä. Näin ollen keräilijä soveltuu ihanteellisesti hybridituotantoon, jossa työstetään offset- ja digitaalisesti painettua materiaalia.

Lokakuu 2019